Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnijet zahtjev za proširenje istrage protiv kirurga Kliničke bolnice Osijek zbog primanja mita

Odsjek USKOK-a u Osijeku podnio je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku zahtjev za proširenje istrage koja se vodi  protiv kirurga Kliničke bolnice Osijek zbog osnovane sumnje da je počinio još jedno kazneno djelo primanja mita. (20. 10. 2006.)

Osnovano se sumnja da je kirurg u lipnju 2002. godine, u Osijeku, u jednom ugostiteljskom objektu, od kćerke pacijentice koja se liječila na Odjelu za plućne bolesti Kliničke bolnice Osijek i njezinog supruga, zatražio 3000 eura kako bi odmah izvršio operaciju  pacijentice koja je bolovala od malignoma želuca.

Liječnik im je prilikom razgovora o zdravstvenom stanju pacijentice rekao da će, ukoliko mu odmah predaju zatraženi iznos novca, pacijentica istoga dana biti premještena na odjel kirurgije i pripremljena za operaciju iako je znao da niti toga dana a niti sljedećih dana on nije raspoređen kao liječnik operater te da zahtjev nadležnog bolničkog odjela za operaciju navedene pacijentice nije podnesen.

Kazneno djelo primanja mita dovršeno je samim traženjem novca za obavljanje radnje koja se nije smjela obaviti. Stoga je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku podnijet zahtjev da se proširi istraga koja se zbog primanja mita već vodi protiv toga liječnika.