Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnijet zahtjev za proširenje istrage protiv kardiokirurga Klinike za kirurgiju KBC Rijeka zbog «pranja novca»

Odsjek USKOK-a u Rijeci podnio je istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci zahtjev za proširenje istrage, koja se vodi protiv kardiokirurga KBC Rijeka zbog 19 kaznenih djela primanja mita, jer se osnovano sumnja da je počinio i kazneno djelo prikrivanja protuzakonito dobivenog novca. (25. 10. 2006.)
Osnovano se sumnja da je kardiokirurg KBC Rijeka od 1999. pa sve do 16. kolovoza 2006., kada je uhićen i lišen slobode, primajući mito pribavio znatna novčana sredstva u, za sada, točno neutvrđenom iznosu. Tim sredstvima je, kako bi prikrio pravi izvor novca, kupio više nekretnina i automobil, a dio novca je pohranio na deviznim računima raznih banaka. Tako je u navedenom razdoblju, sklapanjem pravnih poslova i ulaganjima, raspolagao protupravno stečenim novcem u sveukupnom iznosu od oko 2,5 milijuna kuna.
Kako bi se osumnjičenika spriječilo da otuđenjem ili opterećenjem pokretne i nepokretne imovine, za koju se sumnja da je protupravno stečena, osujeti ili oteža njezino oduzimanje, istražnom sucu je predloženo određivanje privremene mjere osiguranja kojom bi se osumnjičeniku zabranilo raspolaganje tako stečenom imovinom.