Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnijet istražni zahtjev protiv 29-godišnjaka u vezi rušenja zgrade Uljare u Tribunju

Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku podnijet je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337 st. 4., 2. i 1. Kaznenog zakona. (27. 10. 2006.)
Osnovano se sumnja da je kao odgovorna osoba s ciljem da drugom prouzroči štetu velikih razmjera, prekoračio granice svojih ovlasti i tako drugome prouzročio štetu velikih razmjera, odnosno da je 27. travnja 2006. u Tribunju, kao predsjednik vijeća Mjesnog odbora, s ciljem da rušenjem zgrade Uljare na obali uz more prouzroči štetu velikih razmjera za Republiku Hrvatsku, prekoračio ovlasti i samovoljno bez znanja vlasnika, kao i vijeća Mjesnog odbora Tribunj i Poglavarstva Grada Vodice, dogovorio sa jednim građevinskim poduzetnikom rušenje zgrade i uklanjanje otpada, obećavši da će mu vijeće Mjesnog odbora za taj posao platiti 6.500,00 EUR-a. Građevinski je poduzetnik 29. i 30.travnja 2006. zgradu srušio i uklonio otpad, tako da je Republika Hrvatska oštećena za oko 450.000,00 kuna.
Navedena zgrada sagrađena je oko 1950. godine i sastojala se od prizemlja i kata te je u vlasništvu Republike Hrvatske, a ujedno se nalazila ispred kuće osumnjičenog na udaljenosti od 6 do 7 metara.