Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podignuta optužnica protiv M. S. zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće opisanog u čl. 272. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (31. 10. 2006.)
Tereti ga se da je 28. srpnja 2006. na Autocesti A-1, na području Obrovca, unutar tunela Ledenik izazvao prometnu nesreću naletjevši punom brzinom bez kočenja teretnim vozilom sa priključnim vozilom na kolonu vozila zaustavljenu u zastoju u tunelu. U prometnoj nesreći smrtno su stradale Jadranka Matešić – Marković i njezin maloljetni sin, te Zdenka Kuhta i njezina maloljetna kćerka, koji su se nalazili u osobnom automobilu Opel Astra na začelju spomenute kolone. Uz opisano, došlo je i do lančanog sudara s još pet vozila zaustavljenih u koloni ispred Opel Astre pri čemu su lakše ozlijeđene tri osobe te je nastala velika materijalna šteta.
U istoj optužnici tereti ga se i za kazneno djelo krivotvorenja isprave opisanog po čl. 311. st. 2. i 1. Kaznenog zakona, jer je tijekom opisanog događaja priključno vozilo, priključeno na njegovo teretno, imalo nepripadajuću registarsku oznaku čega je on bio svjestan.