Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podnijet optužni prijedlog protiv J. M. zbog pokušaja izbjegavanja carinskog nadzora

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatskog državljana J. M. (1953.) zbog kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja - izbjegavanja carinskog nadzora u pokušaju iz čl. 298. st. 1. u svezi čl. 33. st. 1. Kaznenog zakona. (22. 11. 2006.)
Tereti ga se da se 17. studenog 2006. teretnim automobilom marke «Volvo», na koje je bilo pridodano priključno vozilo (vlasništvo austrijskog trgovačkog društva) dovezao na malogranični prijelaz Mursko Središće. Prilikom granične i carinske kontrole djelatnicima carine predočio je dokumentaciju kojom je prijavio prijevoz 28 paleta kartonskog prešanog papira, međutim, pregledom kamiona i prikolice djelatnici carine su pronašli ukupno 21.375 komada šteka cigareta marke «Marlboro» crveni, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koje su bile skrivene u unutrašnjosti paleta kartonskog prešanog papira. Carinska uprava procijenila je da je vrijednost pronađenih cigareta oko 1.880.550,00 kuna (256.500,00 EUR-a).
U optužnom prijedlogu je predloženo da se protiv okrivljenika odredi pritvor iz razloga predviđenih odredbama čl. 102. st. 1. toč. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku.