Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podnijet optužni prijedlog protiv S. B. zbog pokušaja izbjegavanja carinskog nadzora

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je optužni prijedlog protiv državljanina Slovenije i Hravtske S. B. (1953.) zbog kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja - izbjegavanja carinskog nadzora u pokušaju iz čl. 298. st. 1. u svezi čl. 33. st. 1. Kaznenog zakona. (24. 11. 2006.)
Tereti ga se da je 23. studenog 2006. došao na međunarodni granični prijelaz Mursko Središće, upravljajući teretnim automobilom marke «Renault Magnum», na koje je bila pridodana poluprikolica, slovenskih registarskih oznaka. Prilikom granične i carinske kontrole djelatnicima carine predočio je dokumentaciju kojom je prijavio prijevoz 18 paleta prirodnog, neobrađenog, trebičkog kamena, za naručitelja – slovensko trgovačko društvo. Međutim, carinskom kontrolom utvrđeno je postojanje dvostrukog krova u tovarnom prostoru poluprikolice gdje je u dodanoj pregradi od dasaka ispod cerade pronađeno ukupno 8.540 komada šteka cigareta marke «Marlboro» crveni, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Carinska uprava je procijenila vrijednost pronađenih cigareta na iznos od oko 760.000,00 kuna (100.000,00 EUR-a).
U optužnom prijedlogu je predloženo da se protiv okrivljenika odredi pritvor iz razloga predviđenih odredbama čl. 102. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku.