Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Svečano obilježen završetak CARDS projekta «Jačanje kapaciteta Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - USKOK»

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, u 12 sati, održan je svečani završetak CARDS projekta «Jačanje kapaciteta USKOK-a» koji je trajao 21 mjesec, počevši od ožujka 2005., a u kojem su partneri bili Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i USKOK, kao korisnik projekta, te Antikorupcijski ured tužiteljstva iz Kraljevine Španjolske, kao španjolski twinning partner. (4. 12. 2006.)
Poseban gost bio je Glavni državni odvjetnik Kraljevine Španjolske Candido Conde-Pompido Touron.
Na svečanosti su, također, o projektu «Jačanje kapaciteta USKOK-a» i ostvarenom napretku govorili Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić, šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Vincent Daegert, ministrica pravosuđa Ana Lovrin, Ravnatelj španjolskog Antikorupcijskog ureda tužiteljstva Antonio Salinas, Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan, i Manuel Salazar, veleposlanik Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj.
Stručnoj i široj javnosti prezentirani su postignuti rezultati projekta. Sa zadovoljstvom je konstatirano da su svi ciljevi ovog projekta, a to su - razvoj ljudskih potencijala, organizacijsko strukturiranje i poboljšanje informacijskog sustava USKOK-a, u cijelosti ostvareni. Svečano obilježen završetak CARDS projekta