Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podnijet optužni prijedlog protiv K. J. zbog krivotvorenja službene isprave

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je Općinskom sudu u Poreču optužni prijedlog protiv hrvatskog državljana K. J. (1974.) zbog kaznenog djela krivotvorenja službene isprave iz čl. 312. st. 1. Kaznenog zakona. (5. 12. 2006.)
Tereti ga se da je kao policijski službenik K. J. od 28. lipnja do 10. srpnja 2003. u Poreču, u zapisnik o očevidu o prometnoj nezgodi od 28. lipnja 2003., u točki VI. zapisnika o opisu mjesta prometne nezgode unio podatke da se radi o oštrom nepreglednom zavoju ulijevo iako se radilo o ravnom cestovnom potezu i da izvršenim pregledom mjesta događaja srneća divljač nije pronađena dok je on unio u zapisnik da su pregledom vozila na prednjoj lijevoj strani vozila pronađeni tragovi životinjske dlake znajući pritom da to nije istina jer na prednjoj strani vozila nije pronađeno srneće dlake niti su s obzirom na položaj i okruženje vozila nakon prometne nezgode dlake mogle biti vidljive.
Ujedno je u točki VII. zapisnika o poduzetim radnjama i mjerama unio podatak da je o događaju izvješteno lovačko društvo iz Poreča, iako ni on ni policijski službenik I. K., koji je s okrivljenikom obavljao očevid, to lovačko društvo nisu izvijestili. Takav zapisnik o očevidu ovjerio je svojim potpisom, a isti je L. K. dalje koristio u postupku potraživanja naknade štete od osiguravajućeg društva.
Protiv okrivljenika je predloženo izricanje kazne zatvora te sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja policijskog službenika.