Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske odustao od daljnjeg kaznenog progona protiv Želite Tomić

Nakon što je istražni sudac Županijskog suda u Splitu 24. studenoga 2006. otvorio istragu protiv 21 osobe zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, između ostalih osumnjičenika i protiv Želite Tomić, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske predložio je ispitivanje imenovane kao krunskog svjedoka.
Vijeće Županijskog suda u Splitu je donijelo rješenje kojim je usvojen navedeni prijedlog i dopušteno njeno ispitivanje u tom svojstvu. (6. 12. 2006.)
Želita Tomić je, kao pripadnica zločinačke organizacije koja je na Korčuli preprodavala heroin, ispitana kao krunski svjedok. U svom je iskazu okolnosno i detaljno opisala način rada zločinačke organizacije i ulogu pojedinih članova te organizacije. Budući da je njezin iskaz bio od iznimne važnosti za otkrivanje članova zločinačke organizacije i počinjenih kaznenih djela, to su ispunjeni svi uvjeti propisani Zakonom o kaznenom postupku za odustanak od daljnjeg kaznenog progona protiv imenovane. Želita Tomić puštena je na slobodu.