Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignut optužni prijedlog protiv pet osoba zbog nasilničkog ponašanja, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana I. I. J. (1984.), V. A. (1985.), M. V (1980.), M. B. (1979.) i Ž. B. (1970.) zbog više kaznenih djela, i to nasilničkog ponašanja iz čl. 331 st. 1 i 2 Kaznenog zakona, nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 99 st. 1 i 4 Kaznenog zakona i oštećenje tuđe stvari iz čl. 222 st. 1 Kaznenog zakona. (4. 12. 2006.)
Tereti ih se da su 6. studenog 2005. u Zagrebu, zajedno i bez povoda prišli osobnom automobilu u kojem su se nalazile J. T., A. K. i I. D.K, te je M. V. fizičkom snagom s rukama na poklopcu motora tresao automobil, I. I. J. se popeo na poklopac motora i potom na krov osobnog automobila skačući po njemu. Okrivljeni V. A. popeo se na poklopac motora, a M. B. i Ž. B. su sa strane lupali po automobilu, čime je vlasnica osobnog automobila J. T. oštećena za iznos od 25.000,00 kuna koliko iznosi šteta nastala na automobilu.
Nakon što je na mjesto događaja došao I. N., okrivljeni su bez povoda nasrnuli na njega i zadali mu više udaraca šakama po glavi i tijelu uslijed kojih je I. N. zadobio tjelesnu ozljedu (prijelom nosne kosti s pomakom i istegnuće mišićja vrata) što je sve kod J. T., A. K., I. D. K. i I. N. izazvalo strah, uznemirenost i poniženje.