Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Hrvoje Petrač nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina zbog otmice Tomislava Zagorca

U ponovljenom postupku protiv Ivana Matekovića i pet drugih okrivljenika zbog kaznenog djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela i kaznenog djela otmice Tomislava Zagorca, Županijski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu osuđujuću presudu i izrekao im istovjetne kazne zatvora kao i u prethodnom postupku. (18. 12. 2006.)
Ivan Mateković nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog organiziranja kriminalne skupine koja se trebala baviti otmicama djece bogatih građana i za otmicu Tomislava Zagorca.
Kao pripadnike kriminalne skupine, za udruživanje za počinjenje kaznenih djela te za ranije presuđena kaznena djela, na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci osuđen je Marinko Gošuljević a na tri godine i tri mjeseca Siniša Ježovita dok je Stevo Smrček osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora.
Libero Mateković je zbog kaznenog djela otmice osuđen na godinu dana zatvora i pušten je na slobodu.
U odnosu na Hrvoja Petrača donesena presuda i izrečena kazna istovjetna je ranije donesenoj presudi za otmicu kojom je on osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina te je ostao u pritvoru, kao i Ivan Mateković.
Po zaprimanju pisanog otpravka presude USKOK će razmotriti potrebu podnošenja žalbe u odnosu na visine izrečenih kazni.