Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta optužnica protiv I. P. zbog pokušaja iznude

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina I. P. (1958.) zbog kaznenog djela iznude u pokušaju iz čl. 234 st. 1 i 2 Kaznenog zakona u vezi čl. 33 Kaznenog zakona. (18. 12. 2006.)
Tereti ga se da je od 28. travnja 2006. do 24. rujna 2006. u Zagrebu, a u nakani stjecanja znatne nepripadne materijalne dobiti, u više navrata telefonski nazivao oštećenu M. P.i zatražio da mu isplati iznos od 400.000,00 eura na ime nepostojećeg dugovanja. Oštećenoj je 24. rujna 2006. prišao i zatražio da mu vrati dug ponovivši joj više puta da će je ubiti ako mu ne isplati traženi iznos novca. Potom ju je uz upotrebu fizičke snage pokušao izvući van iz njezina automobila, no nije uspio. Kada je automobilom došla do kuće svoje sestre, okrivljeni joj je pred ulaznim vratima prišao s leđa i više ju puta udario rukama po rukama i glavi i lakše ju ozlijedio. Kako ju nije uspio srušiti na tlo, M. P. je uspjela pobjeći i izvijestiti policijske službenike.
S obzirom da se okrivljeni nalazi u pritvoru po rješenju istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, temeljem čl. 102 st. 1 toč. 3 ZKP-a predloženo je da Općinski sud u Zagrebu odredi pritvor temeljem istog osnova.