Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet istražni zahtjev protiv 38-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 90 u vezi s člankom 33. Kaznenog zakona. (21. 12. 2006.)
Okrivljenik je 19. prosinca 2006. u automat klubu u Splitu, zapazivši da je u prostorije kluba ušao J. C. s kojim od ranije ima neke razmirice, iza pojasa izvukao lovački nož i nasrnuo na J. C. te mu zamahom odozgo zario nož u lijevu stranu glave i vrata nanijevši mu mnogobrojne ozljede vratnih krvnih sudova, živaca i mišića s obilnim krvarenjem što je izazvalo opasnost za njegov život, ali je ona otklonjena hitnom kirurškom intervencijom.
U istražnom zahtjevu predloženo je određivanje pritvora protiv okrivljenika, a rješenjem Istražnog suca pritvor je i određen.
Okrivljenik je specijalni povratnik, jer je godine 1996. počinio teško ubojstvo iz članka 34. stavak 2. KZRH, zbog kojeg je presudom Županijskog suda u Splitu osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, koja je kasnije pomilovanjem smanjena za 4 godine, te je nakon 10-godišnjeg izdržavanja kazne oslobođen.