Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet istražni zahtjev protiv 38-godišnjaka zbog četiri razbojništva i jedne razbojničke krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Istražnom centru županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog četiri kaznena djela razbojništva iz članka 218 stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, kao i jednog kaznenog djela razbojničke krađe iz članka 219 stavak 2. Kaznenog zakona. (21. 12. 2006.)
Osnovano se sumnja da je 38-godišnjak u tri navrata (kladionica, automat klub i ljekarna u Splitu) tijekom studenog i prosinca 2006. godine maskiran kapuljačom i s plastičnim dječjim pištoljem u ruci zaprijetio djelatnicima tražeći da mu predaju novac što su oni u strahu i činili (više tisuća kuna).
Ujedno ga se sumnjiči da je maskiran došao u poslovnicu jedne banke, razoružao zaštitara, prisilio ga da legne na pod i uz prijetnju pištoljima (plastičnim i pravim) od djelatnice zatražio novac, što je ona i učinila predavši mu nekoliko tisuća kuna. U bijegu je na ulici naletio na dvojicu građana koji su ga uspjeli razoružati i zadržati do dolaska policijskih službenika.