Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Josef Mahr u radnom posjetu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić primio je u radni posjet voditelja projekta „CARDS 2003 - Sprječavanje i borba protiv pranja novca“ Josefa Mahra, ujedno i Voditelja austrijskog Ureda za sprječavanje pranja novca i Interpola u Republici Austriji. Sastanku su prisustvovali Thomas Hansa kao savjetnik projekta u Hrvatskoj i zamjenici Glavnog državnog odvjetnika Dubravko Palijaš kao hrvatski voditelj projekta i Lazo Pajić, voditelj Odsjeka za gospodarski kriminalitet. (15. 1. 2007.)
Tema sastanka bila je realizacija navedenog projekta kojega u ime Ministarstva pravosuđa vodi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske te načini suradnje državnog odvjetništva s austrijskim institucijama nadležnim za sprječavanje pranja novca.
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić istaknuo je veliki značaj projekta za cjelokupnu državnoodvjetničku organizaciju ali i značaj uključivanja i suradnje između svih nadležnih državnih institucija u cilju postizanja strateških i operativnih ciljeva u području sprječavanja i pranja novca i financiranja terorizma, dok je Josef Mahr izvijestio o vrlo dobrim napretku projekta i ostvarenju svih dosadašnjih ciljeva te kvalitetnoj provedbi radnog plana projekta kroz sve komponente.
Sudionici radnog sastanka zaključili su kako provedba twinnig projekta doprinosi sve boljoj suradnji sa austrijskim Uredom što je dobar temelj i za širu suradnju na području prevencije i sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma. Naglašeno je zadovoljstvo dosadašnjim ostvarenim dijelom projekta od strane svih glavnih nositelja projekta – DORH, Ministarstvo financija i Ministarstvo unutarnjih poslova a što će u konačnici doprinijeti ocjeni o napretku Republike Hrvatske i njenom približavanju standardima Europske unije. Josef Mahr u radnom posjetu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske