Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog krivotvorenja novca, krivotvorenja isprave i zlouporabe opojnih druga

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1975.) i talijanskog državljanina (1959.) zbog dva kaznena djela krivotvorenja novca iz čl. 274 st. 1. Kaznenog zakona, jednog kaznenog djela krivotvorenja novca iz čl. 274 st. 1. i 2. KZ-a, jednog kazneno djelo krivotvorenja isprave iz čl. 311 st. 1. i 2. KZ-a i tri kaznena djela zlouporabe opojnih druga iz čl. 173. st. 1. KZ-a. (17. 1. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnjak 3. siječnja 2007. u mjenjačnici u sklopu jedne benzinske postaje u Poreču, stavio u optjecaj više krivotvorenih novčanica u apoenima od po 100 USD, za koje je znao da su lažne i koje mu je prethodno kao lažne dao osumnjičeni 47-godišnjak kako bi ih ovaj za njega zamijenio u mjenjačnici. Ujedno postoji osnovana sumnja da je 47-godišnjak 6. siječnja 2007. u okolici Poreča, u osobnom vozilu kojeg je koristio, posjedovao lažnu vozačku dozvolu na drugo ime a koju je kao ukradenu prethodno pribavio s ciljem da je uporabi kao pravu te na nju zalijepio svoju fotografiju.
Osnovano se sumnja da je istog dana u džepu hlača posjedovao nekoliko komada tableta opojne droge - lijeka „Diazepam“. Također se osnovano sumnja da je 7. siječnja 2007. u stanu u kojem je boravio u okolici Poreča držao više lažnih novčanica u apoenima od po 100 USD, koje je prethodno pribavio s ciljem da ih stavi u optjecaj kao prave, te je istom prilikom posjedovao više komada tableta opojne droge - lijeka „Diazepam“ i u osobnom vozilu kojeg je koristio 4 grama smrvljene osušene konoplje i nekoliko tableta lijeka Heptanon koji u sebi sadrži opojnu drogu metadon.
Protiv osumnjičenih je predloženo određivanje pritvora.