Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet istražni zahtjev zbog zlouporabe opojnih droga

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev s prijedlogom za određivanje pritvora protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173 st. 6. u svezi st. 5. Kaznenog zakona. (22. 1. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20. siječnja 2007. u Splitu, prethodno kupivši od nepoznate osobe opojnu drogu heroin, istu dao na uživanje D. M. i S. V., a koju su oni intravenozno i konzumirali. Kako je S. V. inače konzument opojne droge heroin, koji je apstinirao dva mjeseca zbog boravka u pritvoru, kod njega je došlo do «predoziranja», pa je preminuo unatoč pozvanoj Hitnoj pomoći.
Istražni sudac je protiv osumnjičenog otvorio istragu i odredio pritvor temeljem čl. 102. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku, iako je državno odvjetništvo predložilo određivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, jer je već evidentiran kao počinitelj kaznenih djela, pa je uložena žalba protiv navedenog rješenja.