Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv 41-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju opisano u čl. 91 toč. 8 KZ-a u vezi čl. 33 st. 1 KZ-a. (22. 1. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 16. siječnja 2007. upravljao osobnim automobilom Zrinsko-Frankopanskom ulicom u Čakovcu gdje ga je policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, nalazeći se na prometnoj traci navedene ulice, zaustavljao mašući tablicom «Stop policija» zbog počinjenog prometnog prekršaja neposredno prije i o čemu je isti bio obaviješten putem UKV veze. Približavajući se policijskom službeniku, osnovano se sumnja da je 41-godišnjak najprije usporio vožnju, a potom dolaskom na oko 30 metara do njega, u cilju da ga usmrti povećao brzinu krećući se prema njemu te je policijski službenik izbjegao nalet skočivši u posljednji trenutak u stranu.
Protiv osumnjičenika, koji je zadržan u zatvoru u Varaždinu, predloženo je određivanje pritvora iz čl. 102 st. 1 toč. 1 i 4 ZKP-a.