Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe te zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetniku zbog razbojništva

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je istražni zahtjev Županijskom sudu u Karlovcu protiv dvije osobe (1980. i 1981), a Općinskom sudu u Karlovcu, Sudu za mladež, zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetniku (1989.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz čl. 218 st. 1 Kaznenog zakona. (14. 2. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da su oko 22,30 sati 27. siječnja 2007. u Generalskom Stolu, zajedno i po prethodnom dogovoru, došli u obiteljsku kuću u Crnom Kamanju u vlasništvu M. M. Naoružani plinskim pištoljem nepoznate marke i maskirani u crne kape s prorezima za oči ušli su u kuću i uperili pištolj u M. M., te ga tukli i svezali užetom i tražili da im preda novac. Budući da im ga nije dao, osumnjičeni su pretražili kuću i pronašli 2.800,00 kuna i 400 eura u raznim apoenima te pušku «Mauzer», što su sve uzeli i za sebe zadržali oštetivši M. M. za iznos od oko 6.000,00 kuna.