Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi
Zatraženo poduzimanje istražnih radnji zbog sumnje na kazneno djelo rasne i druge diskriminacije, a vezano za otisnut lik Adolfa Hitlera na vrećicama šećera

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Požegi prijedlog za poduzimanje istražnih radnji protiv hrvatske državljanke A. I. (1972.) iz Požege zbog sumnji da je počinila kazneno djelo rasne i druge diskriminacije iz čl. 174. st. 3. i 4. Kaznenog zakona. (28. 2. 2007.)
>Temeljem posebnog izvješća Policijske uprave požeško-slavonske i dosadašnjih rezultata kriminalističke obrade proizlazi kako bi tiskanje i stavljanje u promet vrećica šećera sa likom Adolfa Hitlera i teksta antisemitskog sadržaja sadržavalo u sebi obilježje navedenog kaznenog djela zbog čega je tijekom istražnih radnji potrebno ispitati osumnjičenu kao i veći broj svjedoka koji imaju određenih saznanja u svezi sa inkriminiranim postupanjem.
Nakon provedenih istražnih radnji i svih okolnosti pod kojima je došlo do distribucije spornih vrećica bit će donijeta odluka o daljnjem postupanju.