Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Najavljena žalba na presudu kojom je Ž. H. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 mjeseci, odnosno uvjetno na tri godine

Općinski sud u Karlovcu, Sud za mladež, donio je presudu kojom je Ž. H. (1986.) proglasio krivim zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće i kaznenog djela ne pružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 12 mjeseci koja se neće izvršiti ako okrivljeni u roku od 3 godine ne počini novo kazneno djelo, kao i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dvije godine. (1. 3. 2007.)
Budući da Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu nije zadovoljno izrečenom kaznom, po zaprimanju presude Općinskog suda u Karlovcu bit će uložena žalba i za okrivljenika će biti zatraženo izricanje zatvorske kazne.
Naime, okrivljenik Ž. H. se 1. siječnja 2006. kretao osobnim automobilom kolnikom Ulice braće Gojak u Karlovcu protivno čl. 38 i čl. 51 Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog neprilagođene brzine, dolaskom do grupe pješaka, nije uspio zaustaviti vozilo već je u nastavku vožnje prednjom stranom udario u pješake. Tom su prilikom dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a tri osobe teške tjelesne ozljede. Okrivljeni se nakon događaja automobilom udaljio sa mjesta nesreće ne poduzevši pri tom ništa da ozlijeđenima ukaže liječničku pomoć.