Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održan sastanak u svezi provođenja izvida o uzrocima stradanja Zdravka Martinovića u Karlovcu

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske pozvao je u Državno odvjetništvo Republike Hrvatske predstavnike Ravnateljstva policije, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatskog zavoda za toksikologiju na sastanak u svezi provođenja izvida o uzrocima stradanja Zdravka Martinovića. Na sastanak je pozvao i županijsku i općinsku državnu odvjetnicu u Karlovcu. (1. 3. 2007.)
Županijska i općinska državna odvjetnica u Karlovcu, predstavnici Ravnateljstva policije, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Hrvatskog zavoda za toksikologiju iznijeli su dosadašnje rezultate provedenih izvida i uzroka stradanja Zdravka Martinovića i uginuća njegova psa.
Nakon upoznavanja sa predmetom, Glavni državni odvjetnik je konstatirao da su učinjeni značajni propusti u prijavljivanju incidenta i osiguranja tragova i materija za potrebna vještačenja te zatražio da se utvrdi odgovornost za te propuste.
Ujedno je zatražio od svih nadležnih tijela i službi da poduzmu sve nužne mjere i radnje da se čim je to brže moguće provedu svi izvidi i odgovarajuća vještačenja te utvrde krivci za ovaj događaj.