Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe koje su prokrijumčarile najmanje šest kilograma marihuane iz Srbije u Hrvatsku

Odsjek USKOK-a u Osijeku podnio je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1977. i 1982.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz članka 173. stavak 3. Kaznenog zakona. (5. 3. 2007.)
Osnovano se sumnja da su se osumnjičenici dogovorili s nepoznatom osobom iz Novog Sada kako će zajednički nabavljati marihuanu u Srbiji te ju prevoziti u Hrvatsku radi prodaje na ilegalnom tržištu. Tako je, prema prethodnom dogovoru, krajem veljače 2007. godine, nepoznata osoba u Srbiji kupila oko dva kilograma marihuane koju je u Novom Sadu radi prijevoza u Hrvatsku predala drugoosumnjičeniku koji ju je potom, upakiranu u četiri paketa, osobnim vozilom prevezao u Hrvatsku gdje ju je predao prvoosumnjčeniku.
Isto tako je 2. ožujka 2007. nepoznata osoba u Srbiji kupila oko četiri kilograma marihuane koju je u Novom Sadu radi prijevoza u Hrvatsku predala drugoosumnjičeniku. Ovaj je marihuanu, upakiranu u osam paketa, sakrio u osobni automobil i uputio se u pravcu Hrvatske radi predaje droge prvoosumnjičeniku, ali je istoga dana, u večernjim satima, uhićen na međunarodnom graničnom prijelazu Erdut.
Istražnom sucu je predloženo određivanje pritvora protiv obojice osumnjičenika.