Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta još jedna optužnica zbog primanja mita protiv liječnika koji je ranije već optužen zbog sedam kaznenih djela primanja mita

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog kaznenog djela primanja mita koje je kao liječnik počinio krajem 2006. godine, a u vezi liječničke prakse opće medicine u Ambulanti u Rovišću. Istog je liječnika USKOK 2004. godine već optužio zbog šest kaznenih djela primanja mita a 2006. godine zbog još jednog kaznenog djela primanja mita. (6. 3. 2007.)
Liječnik se ovom optužnicom tereti da je u studenom 2006. godine, nakon što je prethodno jednom pacijentu kao liječnik opće prakse u Ambulanti u Rovišću izdavao uputnice za specijalističke preglede i pretrage koje su mu bile potrebne za ostvarenje prava na invalidsku mirovinu, kada je ovaj primio privremeno rješenje o invalidskoj mirovini, u više navrata govorio «Kada dobiješ mirovinu valjda će biti nešto i za prijatelja». Nakon što je pacijent ostvario pravo na invalidsku mirovinu i primio određeni iznos novca čime si je poboljšao dotadašnje vrlo teško imovno stanje, liječnik je od njega zatražio da mu kao nagradu plati 10.000 kuna i 500 eura.
Dana 4. prosinca 2006. liječnik je od pacijenta i primio iznos od 10.000 kuna, kojom prilikom je bio uhićen.