Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podnijet istražni zahtjev zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1953. ) zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. t. 3. i 4. Kaznenog zakona. (15. 3. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19. listopada 2006. u mjestu Smokovljani, s ciljem da liši života N. T. i da mu oduzme veću količinu novca, za koju je znao da ju posjeduje, predložio N. T. da odu u lov na divlje svinje. Kada su stigli na dogovoreno mjesto rekao je N.T. da sjedne ispred njega na tlo i u slučaju nailaska divljih svinja iste osvijetli baterijskom lampom kako bi on na njih mogao pucati iz pištolja. U trenutku kada mu je N. T. bio okrenut leđima i time mu nije mogao pružiti otpor, osumnjičeni mu je u glavu ispalio iz pištolja dva streljiva zadavši mu prostrijelne rane glave s ozljedama mozga od kojih je N. T. na mjestu preminuo. Osnovano se sumnja da mu zatim uzeo sav novac koji je kod njega pronašao a mrtvo tijelo prevezao u svoju kuću, zamotao ga u najlonske folije i ostavio u jednoj prostoriji gdje je i pronađeno 9. ožujka 2007.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. t.1, 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku.