Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Podnijet zahtjev za proširenje istrage protiv 40-godišnjaka zbog kaznenog djela međunarodne prostitucije

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je zahtjev za proširenje istrage protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog kaznenog djela međunarodne prostitucije iz članka 178. stavak 1. Kaznenog zakona. (16. 3. 2007.)
Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je 8. ožujka 2007. istražni zahtjev protiv osumnjičenog 40-godišnjaka zbog kaznenog djela otmice (čl. 125. st. 1 i 2 Kaznenog zakona), teške tjelesne ozljede (čl. 99 st. 1 KZ-a), dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (čl. 263 st. 1 KZ-a) i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari (čl. 335 st. 2 KZ-a).
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 6. ožujka 2007. oko 23,30 sati dovezao oštećenu (1983.) u obiteljsku kuću u mjestu Leprovica, gdje je od nje zatražio da mu kaže ime i prezime nepoznate osobe s kojom se sastaje, a koja osoba mu šalje SMS poruke prijetećeg sadržaja. Kako mu nije otkrila identitet navedene nepoznate osobe, osumnjičenik je oštećenu udario dva do tri puta u predjelu usta i lica uslijed čega je ona zadobila tešku tjelesnu ozljedu (prijelom krune zuba i rana gornje usne). Potom joj je ljepljivom trakom oblijepio obje ruke i usta, a konopcem svezao noge, da bi joj zatim ručnu bombu M-75 stavio u visini trbuha i oblijepio ljepljivom trakom oko njenog tijela te joj jedan kraj špage vezao za osigurač ručne bombe dok je drugi zavezao za električni kabel koji se nalazio iznad ulaznih vrata, zaprijetivši joj da ne smije napustiti prostor u kojem se nalazi jer će je u protivnom ubiti.
Postoji osnovana sumnja da je u obiteljskoj kući u Leprovici i stanu u Zagrebu osumnjičenik posjedovao dvije automatske puške, šest ručnih bombi, dvije tromblonske mine i veliku količinu streljiva različitog kalibra.
Naknadnom kriminalističkom obradom utvrđeno je da postoji osnovana sumnja kako je 40-godišnjak točno neutvrđenog dana tijekom 2006. godine, u mjestu Bar u Republici Crnoj Gori, jednoj državljanki Crne Gore predložio da iz Republike Crne Gore prijeđe u Republiku Hrvatsku, obećavši da će joj u Republici Hrvatskoj omogućiti stjecanje zarade na način da za novac stupi u spolne odnose sa osobama koje se jave na oglas. Ona je zajedno sa oštećenom (1983.) i još jednom ženskom osobom do ožujka 2007. godine za novčanu naknadu spolno zadovoljavala klijente na mjestima gdje bi ih osumnjičeni dovezao.
Protiv osumnjičenog određen je pritvor iz razloga propisanih u članku 102. stavak 1. točka 2., 3. i 4. ZKP-a.