Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Izjavljena žalba protiv rješenja Županijskog suda u Karlovcu o odbijanju prijedloga za određivanjem pritvora i mjera opreza protiv petero osumnjičenih osoba zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu zaprimilo je 15. ožujka 2007. rješenje Županijskog suda u Karlovcu, Istražnog odjela, kojim je odbijen prijedlog ovog odvjetništva u Karlovcu za određivanje pritvora i mjera opreza, s obrazloženjem da ne postoji opravdana bojazan da bi okrivljenici mogli utjecati na svjedoke. S obzirom da odvjetništvo smatra da je ovakav zaključak suda pogrešan i da okrivljenici, a s obzirom na njihovu rukovodeću ulogu u trgovačkom društvu, svojim autoritetom mogu utjecati na svjedoke, djelatnike trgovačkog društva, izjavljena je žalba na rješenje Županijskog suda u Karlovcu. (16. 3. 2007.)
Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je istražni zahtjev Županijskom sudu u Karlovcu protiv G. L. (1965.), S. S. (1973.), Z. O. (1972.), M. T. (1967.), M. K. (1954.) i trgovačkog društva iz Karlovca zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz čl. 271 st. 1 u svezi čl. 263 st. 1 KZ-a, te je zatražilo određivanje pritvora i mjera opreza.