Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Podignuta optužnica protiv D. K. zbog tri ubojstva, šest pokušaja ubojstva, pokušaja teškog ubojstva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv D. K. (1983.) zbog tri kaznena djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona u vezi čl. 60. KZ-a, šest kaznenih djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u vezi čl. 33. KZ-a, sve u vezi čl. 60. KZ-a, kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. toč. 8. KZ-a u vezi čl. 33. KZ-a, sve u vezi čl. 15. ZID Kaznenog zakona (NN 71/06) te kaznenog djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a. (20. 3. 2007.)
Optuženiku se stavlja na teret da je 11. studenog 2006. u 21,19 sati u Okučanima u jednom ugostiteljskom objektu rafalnom paljbom iz automatske puške ispalio najmanje 25 streljiva, te na mjestu događaja usmrtio tri osobe, a tjelesno ozlijedio šest osoba. Nakon toga je otišao u drugi ugostiteljski objekt preko puta ceste, gdje je čekao policajce u nakani da ih usmrti, što je i pokušao kada se na vratima pojavio policajac, u pravcu kojega je usmjerio automatsku pušku i ispalio kraći rafal. Policajac je uspio izbjeći pogodak, a potom je okrivljeni aktivirao ručnu bombu i bacio ju u njegovom pravcu.