Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet istražni zahtjev protiv 50-godišnjaka zbog dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina – otmicama, opisana u članku 125. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i članku 125. stavak 1. Kaznenog zakona. (22. 3. 2007.)
Naime, postoji osnovana sumnja da je 50-godišnjak oko 10 sati 20. ožujka 2007. ušao u jedan odvjetnički ured u Osijeku i uz prijetnju pištoljem zatočio sina vlasnika ureda i jednu osobu koja se ondje slučajno zatekla. Zatražio je da mu vlasnik tog ureda preda 18.500,00 EUR, jer će u protivnom ubiti njegovog sina. Nakon što mu je oštećenik u strahu za život svoga sina preko ove druge osobe predao traženi novac, prisilio je njegovog sina da ode s njim do Vukovarske ulice, a zatim ga pustio na slobodu, smatrajući da policija nije saznala za događaj. Osumnjičenik je uhićen i nalazi se u Zatvoru Osijek.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora zbog ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela odnosno počinjenja djela kojim prijeti.