Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Obveza Državnog odvjetništva Republike Hrvatske prema Nacionalnom planu aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je 22. ožujka 2006. Nacionalni plan aktivnosti za prava i interese djece od 2006. godine do 2012 godine, prema kojem je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao jedan od nositelja za provedbu mjera i aktivnosti, dužno na internetskim stranicama objaviti propise za provedbu mjera iz svoje nadležnosti u odnosu na potpoglavlje X. "Zlostavljana i zanemarena djeca“.
Objavljeni dokument, uz dokument objavljen 14. srpnja 2006. na internetskim stranicama pod istim nazivom, osnova su za suradnju između pojedinih nositelja aktivnosti Nacionalnog plana, ali i predstavnike sredstava javnog priopćavanja radi pravilnog izvješćivanja o kaznenim postupcima prema maloljetnim osobama i za kaznena djela na štetu djece i maloljetnih osoba, čime Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u cijelosti udovoljava obvezi iz točke 5 „Završnih odrednica“ Nacionalnog plana. (22. 3. 2007.)