Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju
Okrivljeni J. G. proglašen krivim zbog zlouporabe izbornog prava i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uvjetno na godinu dana

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju zaprimilo je drugostupanjsku presudu Županijskog suda u Splitu kojim je odbijena žalba okrivljenika J. G. kojem je Općinski sud u Sinju, postupajući po optužnom prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Sinju, proglašen krivim zbog kaznenog djela zlouporabe izbornog prava iz članka 118. Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, uvjetno na godinu dana. (23. 3. 2007.)
Općinsko državno odvjetništvo u Sinju podnijelo je optužni prijedlog kojim se okrivljenika tereti da je 16. ožujka 2005. u Grabu, tijekom drugoga kruga glasovanja za izbor Predsjednika Republike Hrvatske, znajući da se M. M. neće pojaviti na glasovanju na tom biračkom mjestu, budući da je tog dana bila u Bosni i Hercegovini, iskoristio položaj člana biračkog odbora, zaokružio njezino ime na popisu birača te glasovao na biračkom listiću i ubacio ga u glasačku kutiju. Inače, M. M. je uredno glasovala na području Bosne i Hercegovine, a imala je prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj, u Grabu kod okrivljenikova oca.