Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnijet istražni zahtjev protiv tri osobe zbog preprodaje amfetamina i ecstasya

Odsjek USKOK-a u Rijeci podnio je Županijskom sudu u Rijeci istražni zahtjev protiv trojice hrvatskih državljana (1983., 1986., 1985.) zbog zlouporabe opojnih droga. (28. 3. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da su se osumnjičeni od ožujka do listopada 2006. godine, u Rijeci, udružili u zajedničko djelovanje radi nabave droge amfetamin i ecstasy i daljnje prodaje na ilegalnom narko-tržištu u Rijeci i Opatiji. Osnovano se sumnja da je 24-godišnjak od nepoznate osobe u Zagrebu u više navrata kupio najmanje 1590 grama amfetamina i 1640 doza tableta ecstasy. Drogu je prevozio osobnim automobilom iz Zagreba u Rijeku gdje ju je predavao drugoosumnjičenom. Tako mu je u 20 navrata predao ukupno 440 grama amfetamina i 1000 tableta ecstasya. Dio droge je, najmanje jednom tjedno, davao osumnjičenom 22-godišnjaku. Drogu su potom dalje prodavali konzumentima u jednom disko klubu i to po cijeni od 100 kuna za jedan gram amfetamina i 40 kuna za jednu tabletu ecstasya.
Osnovano se sumnja da su prema prethodnom dogovoru, odmah po prodaji droge, dobiveni novac predavali prvoosumnjičenom 24-godišnjaku. Tako mu je osumnjičeni 21-godišnjak predao 62.000 kuna, a dio novca je zadržao za sebe, dok mu je trećeosumnjičeni predao oko 89.000 kuna.
Ujedno, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 21-godišnjak počinio još jedno kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. On je, naime, krajem prosinca 2006. godine, u iznajmljenoj vikendici na Malom Platku, dao društvu u kojem se nalazilo pet osoba na uživanje razne vrste droga i to amfetamine, kokain i drogu MDMA. U siječnju 2007. godine kod njega je pronađeno više paketića navedenih droga.