Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podnijet zahtjev za pokretanje pripremnog postupka zbog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv starijeg maloljetnika (1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela ubojstva iz čl. 90 Kaznenog zakona te pokušaja teškog ubojstva iz čl. 91 toč. 1 KZ-a u vezi čl. 33 KZ-a kao i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335 st. 1 KZ-a, te protiv mlađeg maloljetnika (1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena kaznena djela protiv život i tijela u pomaganju, s prijedlogom za određivanje pritvora temeljem čl. 102 Zakona o kaznenom postupku. (5. 4. 2007.)
Osnovano se sumnja da je stariji maloljetnik 3. travnja 2007. u naselju Roma u Piškorovcu, u cilju da liši života N. O. (1972.) i jednu maloljetnu osobu (1992.), za vrijeme dok su mu se oni približavali vozeći se u teretnom automobilu, u njih pucao iz automatske puške marke «Crvena zastava» kalibar 7,62 mm. Navedenu mu je pušku u trenutku približavanja teretnog automobila donio mlađi maloljetnik, inače njegov brat, dotrčavši iz smjera njihove obiteljske kuće. U događaju je maloljetna osoba uspjela pobjeći iz automobila i, unatoč što je stariji maloljetnik i nadalje pucao prema njemu, ostao neozlijeđen, dok je 35-godišnjaka koji je ostao u automobilu, usmrtio pucnjevima iz neposredne blizine.