Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet optužni prijedlog protiv N. Š. zbog tri kaznena djela podvođenja

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatske državljanke N. Š. (1957.) zbog tri kaznena djela podvođenja iz čl. 195. st. 2. Kaznenog zakona. (17. 4. 2007.)
Optužnim ju se prijedlogom tereti da je od 2. listopada 2006. do 18. ožujka 2007. u Splitu, s tri ženske osobe (1959., 1961. i 1978.) dogovorila obavljanje seksualnih usluga uz naknadu. U tu svrhu objavila je oglase u «Malom oglasniku» s brojevima mobitela radi stupanja u kontakt s korisnicima usluga i dala na uporabu svoj stan i mobitele te dogovorila cjenik usluga po kojem će dio zarađenog novca od pruženih usluga djevojke davati njoj, što su one i činile, a čime je ostvarila imovinsku korist od najmanje 2.250,00 kuna.
U optužnom je prijedlogu, temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku, protiv okrivljene predloženo produljenje pritvora, u kojem se okrivljena već nalazi po rješenju istražnog suca. Ujedno je predloženo izricanje zatvorske kazne uz oduzimanje imovinske koristi ostvarene kaznenim djelima, kao i primjena sigurnosne mjere oduzimanja predmeta koji su poslužili za počinjenje kaznenih djela.