Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv V. R. zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina V. R. (1968.) zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 90. u vezi s člankom 33. Kaznenog zakona. (19. 4. 2007.)
Optužnicom se okrivljenika tereti da je 19. prosinca 2006. zapazio kako je u jedan automat klubu u Splitu ušao oštećenik J. C. s kojim od ranije ima neke razmirice, te je iza pojasa izvukao lovački nož i njime nasrnuo na oštećenog. Snažnim mu je zamahom zario nož u lijevu stranu glave i vrata te mu zadao mnogobrojne ozljede vratnih krvnih sudova, živaca i mišića s obilnim krvarenjem što je izazvalo opasnost za njegov život, a život mu je spašen hitnom kirurškom intervencijom.
Okrivljenik je specijalni povratnik, jer je godine 1996. počinio teško ubojstvo iz članka 34. stavak 2. KZ-a RH, zbog kojeg je presudom Županijskog suda u Splitu osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, koja je kasnije pomilovanjem smanjena za 4 godine, te je nakon 10-godišnjeg izdržavanja kazne oslobođen.
U optužnici je predloženo da protiv okrivljenika bude produljen pritvor koji je određen u istrazi.