Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Savezna ministrica za pravosuđe Republike Austrije posjetila Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić sastao se sa Saveznom ministricom za pravosuđe Republike Austrije dr. sc. Marie Berger koja je zajedno sa Helgom Konrad, Veleposlanicom Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, i izaslanstvom Republike Austrije posjetila Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.
Predstavnici dvaju izaslanstava govorili su tijekom sastanka o organizaciji državnih odvjetništava u Austriji i Hrvatskoj, izmjenama Zakona o kaznenom postupku te o međusobnoj suradnji u složenijim predmetima organiziranog kriminaliteta i gospodarskih kaznenih djela. (23. 4. 2007.)
Izaslanstvo Republike Austrije predvođeno ministricom i veleposlanicom u čijem su sastavu bili tajnik Kabineta ministrice Albert Dearing, ministar savjetnik u Veleposlanstvu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Michael Kainz, policijski attachee u Veleposlanstvu Republike Austrije u RH Martin Grandits te sudac Bernhard Deu i državna tužiteljica Carmen Prior o navedenim su temama razgovarali sa Glavnim državnim odvjetnikom i zamjenicima Glavnog državnog odvjetnika Draganom Novoselom, Josipom Čulom, Lazom Pajićem i Darkom Klierom. Savezna ministrica za pravosuđe Republike Austrije posjetila Državno odvjetništvo Republike Hrvatske