Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog ubojstva i protiv dvije osobe zbog sudjelovanja u tučnjavi

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1976. i 1969.) zbog kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona i protiv dvojice hrvatskih državljana (1988. i 1979.) zbog kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi iz čl. 103. st. 1. KZ-a. (2. 5. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 31-godišnjak i osumnjičeni 38-godišnjak, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Subotici Podravskoj, oko 22 sata otišli za oštećenikom F. H. koji se bježeći pred njima uputio u obližnji park. Osnovano se sumnja da su ga tamo nogama i rukama izudarali po cijelom tijelu nanijevši mu ozljede koje su dovele do zatajenja rada srca te je F. H. na mjestu događaja preminuo. Ujedno se osnovano sumnja da su osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak na istom mjestu i u isto vrijeme sudjelovali u fizičkom obračunu tijekom kojeg je oštećeni F. H. zadobio ozljede od kojih je preminuo.
U istražnom je zahtjevu predloženo određivanje pritvora protiv svih osumnjičenika temeljem čl. 102. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.