Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Krapini
Pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine s rokom kušnje od pet godina zbog izbjegavanja carinskog nadzora

Županijski sud u Zlataru svojom je presudom od 21. veljače 2007. potvrdio presudu Općinskog suda u Krapini, kojom je Stjepan Adrinek (1956.) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, uvjetno na pet godina, zbog kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja – izbjegavanja carinskog nadzora - iz čl. 298. st. 3. Kaznenog zakona. (16. 5. 2007.)
Optužnim prijedlogom Općinskog državnog odvjetništva u Krapini Stjepana Adrineka tereti se da je u ranim jutarnjim satima 3. prosinca 2005., preko Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Macelj na izlazu iz Republike Hrvatske, u osobnom automobilu Mazda bez izvozne dozvole Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, pokušao izvesti dio računalnog programa, koji se nalazio na CD medijima, a koji se odnosio na Sustav za upravljanje paljbom topništva, i koji se koristi u vojne svrhe, a što je protivno čl. 5. Zakona o izvozu robe s dvojnom namjenom. U njegovu su ga naumu spriječili carinski i policijski djelatnici, a CD mediji s programima oduzeti su mu sudskom presudom.