Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog teškog ubojstva iz koristoljublja

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1955. i 1958.) zbog kaznenog djela protiv života i tijela – teško ubojstvo, opisano i kažnjivo po čl. 91. t. 4. Kaznenog zakona. (18. 5. 2007.)
Osnovano se sumnja da su između 21 i 23,30 sati 5. svibnja 2007., zajedno i po prethodnom dogovoru, došli u Auto-kamp na otoku Krku, odnosno u blizinu kamper vozila talijanske registracije, koje je bilo zaključano i u kojem je boravio talijanski državljanin (1946.), te su forsiranjem ulaznih vratiju uz pomoć podesnog predmeta, otvorili ih i ušli u vozilo. Savladavši oštećenog, vezali su ga uz pomoć ljepljive trake u području zglobova te ga višestruko udarali za sada neutvrđenim tvrdim predmetom u predjelu glave, kao i tijelu, a u nakani da ga usmrte sve kako bi se domogli njegove imovine. Po pretraživanju, iz vozila su otuđili kreditnu karticu pomoću koje su u noćnim satima 6. svibnja na bankomatu podigli novčani iznos od oko 296 američkih dolara u kunskoj protuvrijednosti, te u jutarnjim satima istog dana na bankomatu podigli iznos od oko 370 američkih dolara u kunskoj protuvrijednosti.
Oštećeni talijanski državljanin je od zadobivenih udaraca (višestruke teške frakture lubanje sa posljedičnim krvarenjem u mozak) ubrzo izgubio svijest i pao u stanje kome te je unatoč pruženoj medicinskoj pomoći preminuo 11. svibnja 2007. u KBC-u Rijeka.
Osumnjičeni hrvatski državljani se nalaze u bijegu, a Istražnom sucu je predloženo određivanje pritvora i izdavanje tjeralice.