Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Upućen prijedlog Vrhovnom sudu Republike Hrvatske za davanje odobrenja da se vođenje postupka protiv Branimira Glavaša i drugih premjesti sa Županijskog suda u Osijeku pred Županijski sud u Zagrebu

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske uputio je Predsjedniku Vrhovnog suda Republike Hrvatske prijedlog za davanje odobrenja za premještanje vođenja kaznenog postupka u kaznenom predmetu protiv okrivljenog Branimira Glavaša i drugih zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva koji se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku na Županijski sud u Zagrebu. (22. 5. 2007.)
Naime, pred Županijskim sudovima u Osijeku i Zagrebu u tijeku su odvojeni kazneni postupci po optužnicama Županijskih državnih odvjetništava u Osijeku i Zagrebu, protiv okrivljenog Branimira Glavaša i drugih zbog kaznenih djela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1. OKZ-a RH.
Kako je u oba kaznena predmeta okrivljeni optužen za kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i cijeneći potrebu da se kazneni postupak provede na način koji će onemogućiti bilo kakve pritiske na svjedoke kao i zbog svrsishodnosti i ekonomičnosti, smatra se da su ispunjeni uvjeti za premještanje navedenog kaznenog postupaka sa Županijskog suda u Osijeku na Županijski sud u Zagrebu.