Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Dostići veću učinkovitost i što stručniji rad državnih odvjetništava

Dostići veću učinkovitost državnih odvjetništava i što stručniji rad državnih odvjetnika te njihovih zamjenika konstantnim stručnim usavršavanjem, jedan je od zaključaka koji je istaknuo Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić tijekom završnog obraćanja državnim odvjetnicima okupljenima na ovogodišnjem savjetovanju u Varaždinu. (25. 5. 2007.)

Na otvaranju savjetovanja pozdravnom riječi sudionicima se uz Glavnog državnog odvjetnika obratio i gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok.
U povodu Dana državnog odvjetništva, 24. svibnja, Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić dodijelio je po prvi puta godišnje Državnoodvjetničko priznanje a koje je ove godine dodijeljeno Gordani Križanić, općinskoj državnoj odvjetnici u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu zbog stručnog i pravodobnog postupanja te koordinacije i nadzora nad provođenjem izvida, a što je dovelo do podnošenja optužnice u kaznenom predmetu protiv pet okrivljenika i trgovačkog društva zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

U uvodnom izlaganju prezentiran je rad državnih odvjetništva tijekom 2006. i prva tri mjeseca 2007. godine, a nastavak izlaganja odnosio se na upravljanje, nadzor nad radom državnih odvjetništava i suradnju državnih odvjetništava tijekom kojeg su svoja iskustva iznijeli županijski i općinski državni odvjetnici. Govorilo se o koordinaciji rada u složenim i značajnim predmetima. Županijski i općinski državni odvjetnici te zamjenici Glavnog državnog odvjetnika izlagali su o provedbi Protokola o suradnji s policijom, poslovima državnog odvjetnika i vještini rukovođenja, primjeni izmjena i dopuna Zakona o državnom odvjetništvu u radu građansko-upravnih odjela i kaznenih odjela, a također su razmatrali primjenu etičkih pravila.
Drugog dana godišnjeg savjetovanja u Varaždinu uslijedila su izlaganja o novinama u imenovanju državnih odvjetnika i zamjenika koje proizlaze iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom odvjetništvu te o novinama u ocjenjivanju državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika.

Veća učinkovitost i stručniji rad državnih odvjetništava Veća učinkovitost i stručniji rad državnih odvjetništava