Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet prijedlog za poduzimanjem istražnih radnji zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je prijedlog za poduzimanje istražnih radnji s prijedlogom za određivanje pritvora protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. Kaznenog zakona. (30. 5. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak 26. svibnja 2007., a nakon što ga je redar u jednoj diskoteci u Trogiru izbacio zbog uznemiravanja gostiju, otišao u Kaštel Novi do obiteljske kuće tog redara te benzinom polio i zapalio dva motorkotača. Oba motorkotača su u potpunosti izgorjela, a požar se proširio i na kuću te je oštećena fasada i načinjena šteta od oko 55.000,00 kuna.
Kako je okrivljenik već pravomoćno osuđivan te su protiv njega u tijeku i drugi kazneni postupci pred Općinskim i Županijskim sudom u Splitu, ovo je općinsko državno odvjetništvo predložilo određivanje pritvora, što je istražni sudac prihvatio te svojim rješenjem odredio mu pritvor na temelju čl. 102. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.