Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podignuta optužnica protiv A. K. zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina A. K. (1953.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. t. 3. Kaznenog zakona. (1. 6. 2007.)
Optužnicom mu se stavlja na teret da je 19. listopada 2006. u mjestu Smokovljani, prema unaprijed stvorenoj namjeri i planu da, zbog za sada neutvrđenih razloga, liši života N. T., a nakon što mu je N. T. došao u kuću, iskoristio njegovo povjerenje zbog prijateljskih odnosa te ga na prevarni način odveo na za sada nepoznato mjesto. U trenutku kada mu je N. T. bio okrenut leđima i nije mogao pružiti otpor, iz pištolja marke "Makarov" kalibra 9 mm ispalio mu je dva streljiva u glavu od kojih je N. T. na mjestu preminuo. Okrivljeni je mrtvo tijelo prenio u svoju kuću, zamotao ga u najlonske folije i zalijepio ih selotejp trakom te ga vezao konopom i ostavio u jednoj prostoriji gdje su ga 9. ožujka 2007. pronašli policijski službenici.
Protiv okrivljenika je predloženo produljenje pritvora temeljem odredbe čl. 102. st. 1. t. 1., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku.