Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru
Podnijet istražni zahtjev protiv 34-godišnjaka zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu istražni zahtjev protiv 34-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (6. 6. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 5. lipnja 2007. na međunarodnom graničnom prijelazu Macelj prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga; a u nakani daljnje prodaje; u svom osobnom automobilu držao pet paketa opojne droge kokain ukupne težine oko 2870,4 g, dok je u stanu u kojem prebiva na adresi u Zagrebu, držao dva PVC paketića ispunjena sa oko 1,4 g opojne droge marihuana.
Rješenjem istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu od 5. lipnja 2007. određeno je zadržavanje osumnjičenika (1973.), a Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru je, uz istražni zahtjev, podnijelo i prijedlog za određivanje pritvora zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem ovakvih kaznenih djela kao i zbog posebno teških okolnosti djela.