Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Potpisan Memorandum o suglasnosti o suradnji između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Javnog tužilaštva Republike Albanije

U cilju uspostavljanja što uspješnije suradnje u borbi protiv kriminala i pranja novca stečenog od kriminala, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odnosno Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić, i Javno tužilaštvo Republike Albanije odnosno Glavni tužitelj Republike Albanije Theodhori Sollaku potpisali su Memorandum o suglasnosti o suradnji u suzbijanju transnacionalnog kriminala i pranja novca stečenog od kriminala. (13. 6. 2007.)
Memorandum je potpisan tijekom dvodnevnog posjeta izaslanstva Državnog odvjetništva Republike Hrvatske Uredu Glavnog tužitelja Republike Albanije, a potpisnici su se tekstom Memoranduma oslonili na načela iskazana u Europskoj konvenciji o uzajamnoj pomoći u kaznenim pitanjima i u Konvenciji o pranju, traganju, privremenom oduzimanju i oduzimanju prihoda stečenog kaznenim djelom.

Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića i njegove zamjenike Dragana Novosela i Josipa Čulu u Uredu Glavnog tužitelja primili su Glavni tužitelj Republike Albanije Theodhori Sollaku, njegovi zamjenici te Ravnatelj Ureda borbe protiv organiziranog kriminala Zamir Shtylla.

Predsjednik Vrhovnog suda Albanije Thimio Kondi u zaseban je posjet primio hrvatsko izaslanstvo, a povodom potpisanog Memoranduma, Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića i njegove zamjenike u pratnji Glavnog tužitelja Albanije i dužnosnika njegova Ureda primio je u svom Uredu Predsjednik Republike Albanije Alfred Moisiu.

Potpisan Memorandum o suglasnosti o suradnji između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Javnog tužilaštva Republike AlbanijePotpisan Memorandum o suglasnosti o suradnji između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Javnog tužilaštva Republike AlbanijePotpisan Memorandum o suglasnosti o suradnji između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Javnog tužilaštva Republike Albanije