Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podignuta optužnica protiv I. L. zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina I. L. (1960.), zbog kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona u stjecaju sa kaznenim djelom dovođenja u opasnost ljudi i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 3. i 1. Kaznenog zakona. (27. 6. 2007.)
Okrivljenom se stavlja na teret da je oko 19,30 sati 10. travnja 2007. u Ulici bana Josipa Jelačića u Dubrovniku, u stanju shizoafektivne psihoze zbog koje nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka niti upravljati svojom voljom, ušao u caffe bar gdje se nalazilo petnaestak gostiju, te u cilju da liši života A. K. i pristajući da pucanjem iz pištolja u caffe baru ugrozi živote prisutnih gostiju, iz neposredne blizine ispalio dva hitca iz pištolja kalibra 6,35 mm u glavu A. K. Potom je ispalio još jedan hitac u strop caffe bara zadavši time oštećenom dvije strijelne rane glave, te je oštećeni uslijed teških i po život opasnih ozljeda neposredno nakon događaja preminuo u Općoj bolnici u Dubrovniku, a okrivljeni je svojim postupanjem prisutnim gostima doveo život u opasnost.
Predloženo je da se okrivljenik temeljem odredbe čl. 458. Zakona o kaznenom postupku do okončanja ovog postupka zadrži u pritvoru.