Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnijet istražni zahtjev protiv 34-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91 st. 1 toč. 6 Kaznenog zakona. (27. 6. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak 16. lipnja 2007. u svojoj obiteljskoj kući, djevojci s kojom je živio u izvanbračnoj vezi, najprije u prijepodnevnim satima u venu ubrizgao neutvrđenu količinu opojne droge heroin, a potom u 21.30 sati, ponovo joj ubrizgao neutvrđenu količinu heroina visoke čistoće, a sve kako bi od nje stvorio još većeg ovisnika, pristajući da je pritom i usmrti. Nakon navedenog, oštećena je izgubila svijest te joj se zdravstveno stanje pogoršalo tako da je prijetila opasnost da umre. Usprkos tome, osnovano se sumnja da 34-godišnjak nije pozvao hitnu pomoć već je gledao televizijski program i otišao spavati, a oštećenica je od prekomjerne doze heroina preminula između tri i pet sati.
Istražni sudac donio je rješenje o provođenju istrage te je protiv osumnjičenika određen pritvor na temelju čl. 102. st. 1. toč. 2., 3. i 4. ZKP.