Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Najavljena žalba na presudu kojom je Antun Novalić oslobođen krivnje zbog zlouporaba položaja i ovlasti

Županijski sud u Osijeku donio je nepravomoćnu presudu kojom je optuženog Antuna Novalića oslobodio od optužbe da bi počinio četiri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337.stavak 1. i 4. Kaznenog zakona, jer smatra da nije dokazano da bi počinio djela za koja je optužen. (6. 7. 2007.)
Naime, optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku stavljeno mu je na teret da je od 1996. do 2000. godine, kao predsjednik NK „Osijek“, prilikom prelaska nogometaša Petra Krpana, Marka Babića, Jurice Vranješa, Igora Pamića i Tonćija Žilića u druge klubove, protupravno prisvojio ugovoreni iznos odštete, a koji prema važećim propisima i ugovorima između Kluba i igrača pripada NK „Osijeku“. Time si je pribavio protupravnu imovinsku korist od 57,3 milijuna kuna, odnosno za taj je iznos oštetio nogometni klub.
Protiv navedene presude najavljeno je podnošenje žalbe Vrhovnom sudu Republike Hrvatske budući da državno odvjetništvo smatra kako je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenično stanje, odnosno da je pravilnom primjenom prava na činjenice utvrđene tijekom dokaznog postupka trebao donijeti osuđujuću presudu.