Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podnijet optužni prijedlog protiv N. K. zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina N. K. (1966.) zbog kaznenog djela prijevare iz čl. 224 st. 1. Kaznenog zakona. (16. 7. 2007.)
Optužnim prijedlogom tereti ga se da se tijekom svibnja i lipnja 2007. godine u Raši, s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, lažno predstavio svećeniku Župe Sveta Barbara kao osoba s Kosova i bivši poznati nogometaš, duboki vjernik i bivši sjemeništarac te dobar poznanik albanskih katoličkih svećenika, čime je istoga doveo u zabludu da se radi upravo o toj osobi kojom se predstavio, a koju je već svećenik svojevremeno poznavao. U nekoliko mu je navrata došao i prepričao događaje (krađa dokumenata, put do veleposlanstva, smještaj u Rapcu) zbog kojih mu je potreban novac stoga mu je svećenik na njegovo traženje pozajmio novac i oštetio ga za iznos od 9.000,00 kuna i 100 Eura.
Protiv okrivljenika predloženo je određivanje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku u kojem se isti i nalazi.