Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi
Uložena žalba na rješenje kojim se ukida pritvor osuđenicima

Općinski sud u Požegi donio je nepravomoćnu presudu kojom je Vladu Zeca, Đurđicu Kristić, Milana Ivanka, Kamen Ingrad d.d. u stečaju i Županijsku upravu za ceste Požega u stečaju proglasio krivima zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz čl. 292. st. 2. Kaznenog zakona. (18. 7. 2007.)
Prvooptuženom Vladi Zecu izrečena je kazna zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, drugooptuženoj Đurđici Kristić kazna zatvora u trajanju od tri godine i osam mjeseci, a trećeoptuženom Milanu Ivanku kazna zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, dok su četvrtom i petom optuženiku izrečene sigurnosne mjere zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti iz čl. 77. Kaznenog zakona u trajanju od osam do pet godina, te je od Kamen Ingrada d.d. u stečaju oduzeta protupravna imovinska korist, a prvi, drugi i treći optuženik su presuđeni na naknadu štete po dosuđenim imovinskopravnim zahtjevima.
Posebnim rješenjem optuženicima je ukinut pritvor koji im je bio određen po čl. 102. st. 1. t. 4. ZKP-a. Na to je rješenje uložena žalba budući da državno odvjetništvo smatra kako i dalje postoje razlozi za pritvor a koji su utvrđeni izrečenom nepravomoćnom presudom.